Förra året skrev jag det inlägget där jag sammanfattade några av de sparhacks vi använder när vi spenderar pengar: för det är ju klart att vi kan spara allt vi tjänar! Kände att det var dags att uppdatera detta då en del av tjänsterna jag rekommenderar där använder vi inte längre.

Så här kommer lite tips på vilka tjänster och produkter som familjen Sparpatrullen utnyttjar. Värt att nämna att det finns en del affiliatelänkar nedan, vilket innebär att jag får en liten kickback om du ansöker via dem. Som vanligt är ett enbart tjänster och produkter vi själva använder.

Mobiltelefoni – Ring billigare med Vimla

När det kommer mobilabonnemanget kör vi fortsatt med Vimla! Både jag och sambon kör med det billigast abonnemanget på 3GB per månad, vilket räcker gott och väl för oss. Men den främsta anledningen är att Vimla har ett trevligt bonussystem när man bjuder in sina vänner via ens tipslänk (värvningslänk): om en beställning görs via den så får vi båda 10 kr i rabatt varje månad så länge vi fortsätter använda Vimla. Detta har gjort att jag i princip ringer och surfar gratis varje månad.

Konsumtionsvaror

Matsmart

När det kommer till dagligvaror har det inte skett någon större förändring. Vi fortsätter att storhandla där det är billigast, antingen Lidl eller Willys. Vi är även kundmedlemmar i flera matbutiker för att kunna ta del av tillfälliga erbjudanden eller kampanjer, speciellt från Hemköp, ICA och Coop.

Vi har även kört en del hemleveranser, bland annat från Mat.se och Hemköp. Detta passar oss rätt bra då vi inte har tillgång till någon bil och vi slipper bära tunga varor hem. Fortsätter även såklart med Matsmart där det ofta finns flera bra basvaror eller varor med korta bäst före-datum som annars kastas bort.

Betalkort samt sparkonto hos Rocker

Vi har nu kört med Rocker i drygt ungefär två månader nu. För oss har det fungerat jättebra! Till stor del tack vare alla läsare som använt sig av min värvningslänk, vilket lett till att vi numera får cashback på 10% på alla köp! Helt otroligt och över mina förväntningar. En stor eloge till er stödjer bloggen!

Tidigare körde jag med ett kreditkort från Komplett Bank, då de hade ett av de bättre bonuspoängsystemen där man kunde få tillbaka 2% på alla varuköp. Numera är det inte lika bra som jag beskrev i det här inlägget för drygt nio månader sedan. Tills jag upptäckte Rocker körde jag med ett kreditkort från Re:member, vilket fungerade bra men hade inte ett lika generöst förmånsprogram som Komplett hade.

Passa på att skaffa Rocker nu om om du vill ta del av deras kampanj där man får 250 kr i bonus om man laddar ned appen och väljer Rocker Plus eller Premium. Erbjudandet gäller tills vidare (uppdaterad Augusti 8, 2022).

Andra spartips:

Här kommer några fler tips på övriga tjänster vi använder:

– Cashback – Kombinerar gärna Rocker med antingen Cashbackshopping (värvningslänk) och Reward Network (värvningslänk) när vi ska köpa något. Tidigare kört mycket med MyBonus, men haft problem med att köpen inte registeras korrekt, och därför utblev återbäringen. Därför faller de bort.
 Sparande – Här kör vi fortsatt med Nordnet som primära nätmäklaren, men även SAVR för billigare fondavgifter, Lysa för barnsparande och Avanza främst för börsintroduktioner. SAVR använder vi enbart för de lite dyrare fonderna, i dagsläget PLUS Småbolag Sverige Index. Vill du veta mer SAVR kan du läsa det jag skrivit i det här inlägget.
– Sälja gamla prylar – Kör numera uteslutande med Tradera, dock hamnar vissa saker på lokala Facebook-grupper också. Om du bara vill bli av med saker utan ansträngning fungerar Sellpy som ett alternativ. Det brukar inte bli mycket pengar för egen del. Men många bäckar små. Har ett inlägg här om du själv vill komma igång med dina försäljningar.
– Bredband – Som bredbandsleverantör har vi Ownit Bredband, då vi fortfarande bor kvar i lägenheten. Plus att det är gratis så inget att klaga på direkt! Återstår att se ifall vi kommer kunna välja dem återigen när vi flyttar till huset, men det beror helt på vad det kommer kosta per månad. Vi kommer inte betala för ett gigabit-uppkoppling ?
– Böcker & E-böcker – Här kör vi uteslutande med böcker från Bokus. Tidigare kört Adlibris men ofta hittat bättre priser på Bokus. Smidigt app för e-böcker också, vilket jag använder flitigt både på telefonen och surfplattan.

Använder du några av dessa tjänster? Vad är dina erfarenheter? Har du själv några bra tips på tjänster du använder? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Avanza Bank, Cashbackshopping, Lysa, Matsmart, Nordnet, Ownit, Reward Network, Rocker, SAVR och Vimla! vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Kristaps Ungurs och Charles Deluvio

Previous articleFredagsläsning
Next articleByggfakta Group IPO börsnotering
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer