Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart, Komplett Bank och Vimla

Två veckor skrev jag det här inlägget hur man undviker att slösa pengar och nu kommer jag med ett blogginlägg hur jag spenderar pengar! Som alla andra är det vissa saker man inte klarar sig utan i dagens samhälle, eller rättare sagt det är svårt att undvika. Går säkert att klara sig utan mobilabonnemang om man verkligen vill – jag är inte riktigt där ännu ?

Så här kommer lite vad familjen Sparpatrullen använder för tjänster och produkter. Observera att en del av dessa länkar är affiliatelänkar som ger mig en liten kickback om du ansöker via dem. Som alltid rekommenderar jag bara saker och tjänster jag själv använder. ?

Mobiltelefoni

Jag har varit stolt kund hos Vimla! sedan min gamla operatör bestämde sig för att stänga ned mitt gamla datasurfabonnemang och kraftigt öka avgiften. Vi svarade med att säga upp våra abonnemang och valt föll då på Vimla! I och med att varken jag eller min sambo använder speciellt mycket surf så räcker 3 GB per månad gott och väl. Sedan är det oehört trevligt att när man tipsar sina vänner om Vimla får båda 10 kr rabatt/månad så länge båda fortsätter använda Vimla!

Dagligvaror

Oftast storhandlar vi där det är som billigast, vanligtvis på Lidl eller Willys. Vi har dock inget emot att handla på Hemköp, Coop eller ICA ifall det finns bra kampanjer att ta del av. Det kostar ingenting att vara medlem på varken Hemköp eller ICA exempelvis.

Annars gillar jag att kika in på Matsmart och se vad de har att erbjuda. Jag gillar verkligen hållbarhetsvinkeln samt att de tar vara på säsongstrender, felaktiga förpackningar och varor med korta eller ibland passerade bäst före-datum. Sådant som annars bara skulle kastas bort, vilket känns som ett otroligt slöseri med vår planets resurser.

Kreditkort från Komplett Bank och Revolut

Jag har två kreditkort – huvudsakligen Komplett Bank och Revolut Standard. Alla köp görs med Komplett Bank då man får ”1-4% bonus på alla inköp”. Bonusintjäningen varierar beroende på hurvidare köpet görs online eller inte:

– 4% bonus på alla köp hos Komplett.se
– 2% bonus på alla köp av varor på Internet
– 1% bonus på alla övriga varuköp

1 bonuspoäng = 1 krona. Dock kan du maximalt få 500 bonuspoäng per månad och 2000 under de senaste 12 månaderna.

Varför har jag två kort? För det första känns det tryggt att ha ett ”backup” kort ifall nu Komplett Bank kortet ej skulle fungera. För det andra så har Revolut inget valutapåslag, varav Komplett Bank tar 1,75%. Så i princip används Revolut i de få fall jag skulle behöva ta ut pengar när jag reser utomlands i lokal valuta exempelvis.

Gemensamt med båda dessa kort är att de inte har någon årsavgift. Komplett Bank har även 50 dagars räntefri kredit. Inget jag personligen använder då jag alltid avser att betala räkningen vid månadens slut. Men bra att känna till för de som behöver det. Dessa fungerar även utmärkt tillsammans med digitala plånböcker så som Apple Pay och Google Pay. Om du är intresserad av Komplett Bank får du gärna ansöka via min affiliate-länk så får jag en liten kickback. ?

black and white Hustle-printed ceramic mug on table

Övriga spartips:

Här är några tips på andra tjänster vi använder

– Sälja gamla saker – Använder mest Tradera, men även lokala Facebook-grupper och Blocket fungerar för vissa typer av prylar. Om du bara vill bli av med saker utan ansträngning fungerar Sellpy också. Har ett inlägg här om du själv vill komma igång med dina försäljningar.
– Cashback – Vi använder MyBonus och Cashback Ninja när vi ska köpa något. Detta kombinerar vi sedan med Komplett Bank för både återbäring och bonuspoäng på samma gång!
– Bredband – Här använder vi Ownit Bredband. I och med att vi bor i en bostadsrätt har vi egentligen inte så mycket val, men haft dem i flera år nu och väldigt nöjd! Kanske för att det är helt gratis också ?
Sparande – När det kommer till sparande använder vi en blanding av Avanza, Nordnet, Lysa och SAVR. Lysa är lätt att komma igång med och du kan läsa mer om det här. SAVR använder vi enbart för de lite dyrare fonderna. Vill du veta mer om denna fondmäklare har jag skrivit om dem i det här inlägget.
– Böcker & E-böcker – Här kör vi uteslutande med böcker från Bokus. Tidigare kört Adlibris men ofta hittat bättre priser på Bokus. Smidigt app för e-böcker också, vilket jag använder flitigt under semestern ?
– Elavtal – Innan föreningen gick över till ett gemensamt elavtal för alla medlemmar körde jag med Elskling för att jämföra elpriser och byta elavtal. Fungerade klockrent!

Använder du några av dessa tjänster? Vad är dina erfarenheter? Har du själv några bra tips på tjänster du använder? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Avanza Bank, Bokus, Cashback Ninja, Elskling, Hemköp, Komplett Bank, Lysa, Matsmart, MyBonus, Ownit, SAVR och Vimla! vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Jonas Jacobsson och Annie Spratt

Previous articleExtraknäckportföljen – Juli 2020
Next articleEn kvartsmiljon kronor i sparande
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer