Förra helgen har Familjen Sparpatrullen haft fullt upp med att storrensning – hundratals prylar har vi ägnat oss att gå igenom: allt från storstäda i garderoben där vi gjort av med gamla skor och kläder, till gamla elektronikprodukter och hushållsapparater vi inte längre behöver. Många flyttkartong har fyllts.

Man tror att man gjort sig av med gamla prylar, men ändå hittar man flera saker man inte behöver. I källaren och matförrådet hade vi lyckats samla på oss en hel del saker: flera prylar har även legat kvar där sedan jag flyttade till lägenheten för drygt åtta år sedan. Jag hittade till och med gamla flyttlådor med saker som jag aldrig ens packat upp! Allt sådant delade vi upp i fyra olika högar: släng, sälj, skänk eller spara.

Tittar vi tillbaka över försäljningarna som gjorts i år har vi sålt för drygt 35 276 kr på Tradera och 5 950 kr på Facebook Marketplace. Totalt sett betyder det att vi sålt prylar för hela 210 000 kr de senaste två åren – i snitt har vi alltså spenderat 1944 kr per månad på att köpa ”onödiga saker”. Hade vi lagt alla dessa pengar på börsen hade det vuxit till 359 317 kr istället! Känns som en betydligt bättre investering – men det är alltid lätt att vara efterklok.

I och med att vi inte har bil valde vi att utnyttja tjänsten Tiptapp för att slänga prylar och gamla, trasiga möbler. Det är en apptjänst som fungerar så att du tar bilder på det som ska slängas eller återvinnas, sedan sätter du ett pris och en tid när du vill att uppdraget görs. Personer som är villiga att utföra uppdraget hämtar det som ska återvinnas på en plats du väljer, exempelvis i din källare eller utanför entrén. För oss var det återvinning och det gick väldigt smidigt. Vi hade rätt mycket saker som skulle slängas minst sagt! Vill du prova tjänsten själv får du gärna använda min länk så får du 50 kr rabatt när du provar Tiptapp.

Vi har även valt att anlita en städfirma som sköter flyttstädningen. Visserligen kostar det ett par tusenlappar, men det känns värt för oss att göra det ordentligt. Speciellt då vi flyttar till ett helt annat län i och med flytten. I priset vi betalar ingår även fönsterputs och garanti ifall köparen inte skulle vara helt nöjd med städningen.

Har du också passat på att göra dig av med prylar du inte använder längre? Hur har det gått för dig? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Tiptapp, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Louis Hansel och Anastasiia Krutota från Unsplash

Previous articleMånadsredovisning – September 2022
Next articleÄntligen inflyttade i radhuset!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer