I samband med den vinterstädningen i sparportföljerna har familjen Sparpatrullen fortsatt storstäda på annat håll: nämligen bland alla prylar och saker man lyckats samla på sig genom åren!

Inför 2020, långt innan den här pandemin blev ett faktum, hade vi bestämt oss för att göra oss av med grjer och teknikprylar vi inte har användning för. Det mesta har skett via Blocket, Facebook och Tradera – detta har gått långt över våra förväntningar, och i somras lyckats vi efter cirka fem månader sälja saker för 50 000 kr!

Men för inte så länge sedan kom vi igång lite med Sellpy. Ska inte säga att det har varit en jättesuccé, mest för att vi försökt sälja saker med lågt värde. Dock har det varit lärorikt och man slipper som sagt sköta hela annonsupplägget och försäljningsbiten. Om inte annat har vi iallafall sett över vad vi använder och inte använder länge. Det vi tror har något litet värde har skickats i en Sellpy-påse, resten har donerats till välgörenhet.

Totalt har vi lyckats göra oss av med saker värda exakt 106 533 kr – ja, vi har ett jättefint dokument där vi listar alla prylar vi lyckats sälja och till vilket pris. Egentligen mest för att kunna sammanställa inför varje månadsredovisning, men också kul att se i slutet av varje månad.

Detta innebär även att vi har betalat 5 740 kr i avgifter till Tradera – det låter kanske jättemycket, men det motsvarar enbart 5,3% av det totala värdet på det vi sålt. Men helt klart värt det!

I inlägget från i somras kan du se exempel på vad det är vi har sålt för saker. Det finns även enkla tips hur du själv kommer igång med dina egna försäljningar. Om du gillar bloggen och vill prova på Sellpy, använd gärna min tipslänk när du skapar konto – då får vi båda 50 kr i bonus ifall du säljer för mer än 200 kr inom 6 månader.

Har du också passat på att sälja gamla saker under coronapandemin? Hur har det gått för dig? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Sellpy vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Polina Tankilevitch

Previous articleKomplett Bank sänker bonusen på kreditkortet
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer